Állandó oldalak

Facebook

Friss topikok

Leírás

Creative Commons Licenc

2014.07.06. 11:54 sEm

Autizmus-portrék

Címkék: hírek autizmus művészet

Debbie Rasiel két évig járta a világot Perutól, Indonézián át Izlandig, hogy fényképeket készítsen autista gyerekekről és fiatalokról. A dokumentarista fotós aki maga is egy 23 éves autista édesanyja szerette volna összekötni azt a két dolgot amivel nap mint nap kapcsolatban van és amit a legjobban ismer: az autizmust és a művészetet, a fotók segítségével pedig bemutatni, hogy az autizmus mindig hasonló, bármennyire is eltérőek a modelljei életkörülményei és a számukra elérhető kezelések.

A fotózások során találkozott a családokkal és lehetősége volt felmérni azt is, hogy nem számít a háttér, se a társadalmi-gazdasági szakadék de még a nyelvi akadályok sem, ugyanis mindez eltűnik amikor két anya arról beszélget, hogy aggódik a gyermeke jövőjéért.

A Picturing Autism projekt érzékeny és lebilincselő portréi megtekinthetőek Debbie Rasiel honlapján.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://autizmusmesek.blog.hu/api/trackback/id/tr786477387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása