Állandó oldalak

Facebook

Friss topikok

Leírás

Creative Commons Licenc

2014.08.18. 18:08 sEm

Az élet néha habostorta

Címkék: gyerekek autizmus mindennapok Magyarország

wp_20140812_013_1408377870.jpg_885x1475

Csapkod, repked és örül. Mindenkinek büszkén mutogatja, hogy négy kiscicás óra van a kezén. Kipróbálja a 3D tévét a 3D szemüveggel és néha a földre veti magát kacagva, ahogy közeledik a kamion. A lelkesedése átragad több kisgyerekre is. Odajönnek, és ők is kipróbálják. Pár percen belül már hárman örülnek, sikongatnak és próbálják elkapkodni a képernyőn szerteszálló almákat és pénzérméket.

Mikor továbbállunk egy kislány aki szembejön velünk megdícséri a Hello Kittys sapkáját és az óráit. De ő ezt már nem hallja, mert elrohan megkeresni egy pirospólós bácsit, hogy segítsen nekünk hol találunk fülhallgatót. A srác mosolyogva segít neki, leveszi a lábáról a kis professzoros udvarias kérés és odavezeti a polcokhoz. Még az unott kasszáslány is a végén mosolyogva búcsúzik el tőle.

A péknél belebeszél a ventillátorba, a háztartási boltban elmondja, hogy ő a macskákat szereti meg a Hello Kittyt és, hogy nem igaz, hogy csak a lányok szerethetik a Hello Kittyt meg a rózsaszínt mert ő fiú és mégis mindkettőt szereti. Mielőtt pedig belecsapott volna Schrödinger macskának elemzésébe, kivonszoltam a boltból, mert csak egyre nőtt a sor mögötte. De meg kellett ígérni, hogy visszamegyünk majd.

Az másik boltban egész végig ölelgeti a finom illatú illatgyertyákat majd telefonál velük. Aztán pedig visszapakolja a polcra amit más emberek leszórtak onnan. 

Amikor meglátunk egy filmforgatást akkor bekiabál a kerítésen, hogy: - Elnézést, elnézést Uram! Milyen filmet forgatnak itt? A jóképű fiatalember meg mosolyogva válaszolja, hogy: - Ketten Párizs ellen.
- Óóó, majd akkor ha megnézem biztos emlékezni fogok arra, hogy itt voltunk!

És csak azt látom, hogy mindenki mosolyog amerre ő megfordul. Nem is kell a "bocsi" kártya. Meg, hogy az addig megilletődötten álldigáló gyerekek másodperceken belül követik a példáját és felszabadultan szaladgálnak utána, és ők is belebeszélnek a ventillátorokba.

Az egészben pedig az a legcsodálatosabb, hogy a szüleik nem szólnak rájuk és nem rángatják őket arrébb onnan. 

 

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://autizmusmesek.blog.hu/api/trackback/id/tr926614965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

klebsiella · http://zsofiadel.blog.hu 2014.08.18. 21:11:53

Ez itthon történt, vagy Angliában?
Jó volt olvasni.

sEm · http://autizmusmesek.blog.hu 2014.08.18. 21:15:43

Magyarorszag. :) Nem voltam egyertelmu, a poszt cimkei koze tettem be.

nagyorsoly 2014.08.18. 21:48:52

Velünk is történnek hasonlók, nekem hihető és életszerű. Jó volt olvasni!

szener 2014.08.19. 14:03:23

Ez aranyos és elfogadható bizonyos korig.
Aztán egyre furcsább egyre jobban kilóg...
Nálunk már10 éves és egyre nehezebb. :-(

sEm · http://autizmusmesek.blog.hu 2014.08.20. 11:36:02

@szener: Nem tudom, o mar lassan tiz eves. A masik, hogy ugy gondolom nem kell mindenkinek egyformanak lennie. Ez az egyenisege resze.

Raadasul a boldogsag es az udvariassag ragados. :)

calealenta 2014.08.21. 20:29:19

@sEm: igen, szerintem is nagyon fontos, hogy derűs, jó fej srácról van szó, aki jól tudja előadni a "zizzentségét" is. Nem árt, ha az embernek saját magához megfelelő mennyiségű humora van. Ettől szerintem nagyobb korában könnyebben fogja azt is megérteni, hogy nem lehet mindig, mindenhol tökegyformán viselkedni, és ezt ráadásul valahogy a nélkül kellene kivitelezni, hogy az ember rossz rendszerekbe és gagyi mintákba törne bele.

Pieta V · http://vinotalo.blogspot.fi/ 2014.08.24. 14:22:04

Köszi ezt az igen aranyos irast! <3 Annyira jo, hogy vannak ilyen pillanatok (es most nem mondom, hogy "... is", mert mi szülök biztos hogy eleget emlitjük a torta masik oldalat is).

Babócska 2014.11.21. 12:10:45

Nagyon helyes kissrácod van!!! Már régóta olvasom a blogodat, és mivel én is érintett szülő vagyok, át tudom érezni minden örömödet-bánatodat. Köszönöm az írásaidat!

sEm · http://autizmusmesek.blog.hu 2015.02.19. 11:45:17

@calealenta: @semota: @Pieta V: @Babócska:
Annyira szétszórt vagyok, hogy most jutottam csak el idáig, hogy válaszoljak nektek.
VOlt valahol a fejemben egy kis piros lámpa ami azt villogta, hogy a blogon válaszolni kell a hozzászólásokra, mert tök király, hogy írtatok és tök jó dolgokat, de letakartam valami kendővel asszem. :D
<3
süti beállítások módosítása