Állandó oldalak

Facebook

Friss topikok

Leírás

Creative Commons Licenc

2014.01.14. 22:46 sEm

A popsi-ügy eszkalálódik, ugyanis ma meglépett a gyerek az iskolából...

Címkék: stressz pánik autizmus iskola

tegnapi poszthoz kapcsolódik a mai bejegyzés mert eléggé durva fordulatot vettek a dolgok.

Ma még ugyanaz a helyettesítő tanár volt aki tegnap fejmosást tartott nekünk meg a gyereket a sarokba állította és ma is alkotott a hölgy rendesen.  

Az történt, hogy egy kislány cukkolta Cs-t és mivel a gyerek megtanulta hosszú évek után, hogyha valaki bántja akkor menjen oda egy felnőtthöz, mielőtt ütne vagy kiborulna, ezért nagyon okosan odament a helyettesítő tanárhoz és segítséget kért tőle. Erre a hölgy azt válasszolta: - Mivel tiszteletlen voltál, nem érdemled meg, hogy beszéljek veled - és faképnél hagyta.

Erre a gyerek sírni kezdett majd megszökött az iskolából. 

Szerencsére nem jutott messzire, időben utánaeredtek, de a történet több ponton is rettenetes számunkra. 

- Hogy beszélhet így egy tanár egy gyerekkel? 

- Hogy lehet, hogy egy kilenc éves gyerek elszökik az iskolából?

- Hogy lehet, hogy a történtekről nem értesítenek minket, hanem akkor tudjuk meg, amikor megyünk a gyerekekért?

Nem tudunk más megoldást, egyszerűen a gyerek nem megy addig iskolába, amíg ez a tanárnő ott van. 

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://autizmusmesek.blog.hu/api/trackback/id/tr765758897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyulmama 2014.01.14. 23:17:09

Jaj.
Mondjuk nekem is volt olyan kolléganőm, aki váltig állította a diagnosztizált autista gyerekről, hogy "csak rosszul van nevelve"
Nagyon sajnálom, hogy ez most így alakult, de azt gondolom, hogy az egyetlen jó megoldást választottátok azzal,hogy nem megy most suliba.
A legdöbbenetesebb az, hogy MÁSNAP visszatér az előző napi "vétségre", amiért ugye még büntetést is kapott akkor. Ez akkora pedagógiai dilettantizmus, amit nem magyaráz az,hogy nem tudja, mi az autizmus.Ugyanis ezt "normál" gyerekkel sem csinálom meg.
Remélem, azért CS. kiheveri ezt.

Ziebi 2014.01.14. 23:19:08

Hu, hát ez durva, tényleg a legjobb ha addig otthon tartjátok CS-t. Tegnap még vicces volt a sztori, de ez a rész már egyáltalán nem az.
Van amúgy Cs-nál kis kártya az elérhetőségeitekkel? (bár elég nagy már, valszeg el is tudja mondnai...)

sEm · http://autizmusmesek.blog.hu 2014.01.14. 23:20:51

@Ziebi: Amikor bepánikol, felidegesedik akkor nem tud elmondani semmit. :(

Ajto 2014.01.14. 23:23:45

Az idős kollegina hozzáállása szerintem sem volt jó, de még megfelelő sem. Kár, hogy pont ő mit sem fog fel az egészből, és nem fogja leszűrni ezt a tanulságot magának.
"Nem tudunk más megoldást, egyszerűen a gyerek nem megy addig iskolába, amíg ez a tanárnő ott van." És ha már visszajött az eredeti tanár, de a folyosón összefutnak egymással? El tudom képzelni, hogy az öreglány kéretlenül tovább "okítaná" a fiadat.. Csak meg kéne vele beszélni ezt a dolgot még egyszer, helyretenni kicsit.. De lehet, hogy csak a düh mondatja ezt velem..

macsk-a 2014.01.15. 06:17:40

Ez egészen elképesztő és felháborító. Egy pedagógusban még egy nem-autista kisgyerekkel is sokkal több megértésnek, empátiának kellene lennie, haragtartásnak, a sértett méltóság dédelgetésének meg végképp nem! Remélem Cs. fel tudja majd dolgozni. Ajto-hoz hasonlóan én is beszélnék még egyszer ezzel a hölggyel, esetleg Mr.T, mint szakember társaságában. Hátha jobban hisz egy szakmásznak, mint egy szülőnek..

mantis screamer 2014.01.15. 08:03:18

Én meg azt gondolom hogy nem az a megoldás hogy nem viszed a gyereket iskolába. /bocs a tegezésért én is érintett szülő vagyok/. Akkor a probléma csak szőnyeg alá kerül. Tovább kell lépni és a tanárt kell el marasztalni. tudom nehéz mert ott a kisgyerek. De az a baj hogy hagyni sem lehet a dolgokat mert így nem lesz változás. A másik hogy a gyereknek kell a közösség. én is kaptam hideget meleget mert azt mondták azért nem megy a gyerek mert a kutyát ajnározzuk és azt utánozza azért jár négykézláb meg azért nem beszél mert nem beszélek hozzá. Szóval cifra dolgokon mentem át én is. Sok sírógörcs kiközösítés megalázás. Ne hagyd magad de légy udvarias de határozott. Ez csak vélemény a helyzetben ti vagytok ha így látod a gyerek szempontjából jónak akkor tégy így. Írj mik a fejlemények mert érdekel . Sok sikert és nagy nagy erőt és kitartást. Üdv:Mónika

Mcsilla · http://meszarosblog.com/ 2014.01.15. 09:16:46

Miii? Most viccelsz? És tényleg ugy érzed, hogy az a megoldás, ha otthon marad a kisfiad? Ne már! Nincs kinek szólni?

Bocsi, de most forrongok egy sort magamban! :(

sEm · http://autizmusmesek.blog.hu 2014.01.15. 14:30:41

Sziasztok, köszönöm, hogy ennyien íratok. Még tegnap frissiben volt a férjemnek egy megbeszélése az igazgatóhelyettessel.

Ma azért nem vittük iskolába, mert ilyenkor eléggé megborul/fáradt/nyűgös és nem akartam több balhét, dührohamot stb.

Természetesen lesz még egy megbeszélés, mert amit ez a nő művelt valóban nem elfogadható, bármennyire is megértő meg jóindulatú vagyok vele szemben, ez átlépett egy határt.

klebsiella · http://zsofiadel.blog.hu 2014.06.03. 17:48:49

Azt megtudhatjuk, hogy mi lett az ügy vége? Elmarasztalták a tanárt? Bocsánat, ha már leírtad másik posztban, most kezdtem el olvasni a blogot.

sEm · http://autizmusmesek.blog.hu 2014.06.03. 22:24:57

@klebsiella: Semmi nem történt. Végülis lelült az ügy, az lett a vége, hogy megegyeztünk az osztályfőnökkel, hogy előre szól ha helyettesítés lesz és fel tudjuk rá készíteni a gyereket (meg magunkat) Köszi a kérdésedet. :)
süti beállítások módosítása