Állandó oldalak

Facebook

Friss topikok

Leírás

Creative Commons Licenc

2014.04.05. 16:39 sEm

Hátizsák múzeumlátogatáshoz

Címkék: Anglia szociális képességek

A londoni Museum of Childhood külön látogatóhátizsákot készített autizmussal élő kisgyerekek részére. Ezeket a hátizsákokat a múzeumlátogatás alkalmával ingyenesen lehet kibérelni egy órára (a letét egy fényképes igazolvány vagy tíz font) és van benne fülvédő, térképek, játékok, PECS kártyák és még sokminden hasznos apróság. 

Mindemellett egy füzet is letölthető a honlapról, hogy a szülők előre fel tudják készíteni a gyerekeket a múzeumi látogatásra, természetesen képekkel a múzeumról, hogy mit láthat, hogy mire számíthat. 

Az honlapjukon pedig számunkra fontos kérdésekre is választ kapunk, például arra, hogy mikor zajos a múzeum: a legcsendesebb időszak többnyire hétköznap délutánonként 14:30-17:45 illetve hétvégenként 10:00-11:15 óra között van. Iskolai szünet idején és délelőttönként tanítási időben elég hangos. A múzeumban lehet fülvédőket kérni amiket előzetesen kell lefoglalni.

Van csendes szoba is, ahova el lehet bújni, hogyha a gyereket felzaklatja a sok impulzus, ha pedig az foglalt akkor a múzeum dolgozói kinyitnak egy másik szobát a mőúzeum területén, hogy meg tudjon nyugodni a kicsi. 

Azt is leírják, hogy a múzeum egy igen forgalmas út mellett van és ha a szülő aggódik amiatt, hogy a gyerek esetleg elvész ha a főbejáraton távoznak, akkor a múzeum dolgozói szívesen elviszik őket egy másik kijárathoz.

 

Nálunk most kezdődött el a tavaszi szünet - természetesen Cs. rögtön belázasodott -, de amint jobban lesz megyünk múzeumozni és akkor megnézzük ezt a hátizsákot is közelebbről. 

 

making-sense-family-pack.jpg

Forrás: http://www.museumofchildhood.org.uk/ és https://www.facebook.com/autismallstars

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://autizmusmesek.blog.hu/api/trackback/id/tr405952653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NemTomi (törölt) 2014.04.08. 21:52:41

Nagyon szép, és jó!
DE!
Ezt itt magyarország. Akkor most itt hogy van?

sEm · http://autizmusmesek.blog.hu 2014.04.08. 22:16:24

@NemTomi: Nem tudom otthon hogy van, azért posztoltam fel ezt, hogy lássák a szervezetek, a szülők, hogy így is lehet. Esetleg a kezdeményezésükre és a közbenjárásukra magyar múzeumok is csinálhatnak hasonló dolgokat - pl. tájékoztatófüzetet, amivel a gyereket előre fel lehet készíteni a múzeumlátogatásra.
A hátizsák meg itt sem a múzeum saját költségvetéséből valósult meg, hanem egy nagy szervezet adta hozzá a pénzt és szponzorálja.

Enzo77 2014.05.29. 11:55:23

Jó lenne, ha itthon is lennének, ilyen és ehhez hasonló dolgok.
süti beállítások módosítása