Állandó oldalak

Facebook

Friss topikok

Leírás

Creative Commons Licenc

2014.05.31. 15:32 sEm

Ethan és a matematika

Címkék: kihívások nem-beszélő

A nem-beszélő autistákról még kevesebb szó esik a médiában, mint a magasan funkcionálókról, az életben pedig nagyon hamar leírják, értelmi fogyatékosnak bélyegzik őket, csak azért mert nem tudnak a megszokott módon kapcsolatot teremteni a világgal.* Még a kifejezetten autizmusról szóló filmekben is kevés szó esik róluk, mint például Uta Frith BBC-s dokumentumfilmjében.

Ma egy nem-beszélő autista fiút szeretnék bemutatni nektek, Ethant. Jelenleg tizenhét éves és amikor tíz éves volt azt mondták a szüleinek, hogy sosem fog tudni olvasni, írni vagy akár számolni.

Egy alternatív vizuális tanítási módszerrel Ethan mégis megcáfolta az előrejelzéseket és ahogy a kisfilmen is láthatjátok nagyon kedveli a matematikát, olvas, ír és 65 szót tud legépelni percenként. 

Ethan nyilvános profilja facebookon is elérhető.  

 



* Nem reprezentatív saját felmérés, internetes beszámolók, videók és szülők személyes beszámolója alapján.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://autizmusmesek.blog.hu/api/trackback/id/tr776240219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása